Patologia de l'audició


L'aparell auditiu és un òrgan complexe i delicat que es troba exposat, com d'altres òrgans, a infeccions i agressions externes, i malalties del propi organisme.


Cal conèixer i estudiar exhaustivament les diverses causes per tal de determinar l'origen de la patologia. Pèrdua auditiva


Al llarg de la nostre vida podrem comprovar, com la pèrdua d'audició és present en el dia a dia de moltes persones. L'hipoacúsia, col·loquialment coneguda com a sordesa, és un problema que involucra a multitud de persones, pot afectar desde el naixement o aparèixer posteriorment de forma degenerativa o no al llarg dels anys. La sordesa apareix com a conseqüència del mal funcionament d'algun dels elements de l'aparell auditiu, bé d'origen genètic o ambiental.

 

Les causes de les deficiències auditives són d'origen divers i poden afectar a diverses zones de l'aparell auditiu, tenir diversos orígens, aparèixer a una edat o altre, estar acompanyada o no d'altres manifestacions clíniques, etc., d'aquesta manera es troben diversos tipus d'hipoacúsia, hipoacúsia conductiva, neurosensorial, prelocutiva, postlocutiva, sindròmica i no sindròmica. De la mateixa manera, en determinats casos poden ser de tipus progressiu o no progressiu.